Читателски предизвик за Денот на книгата, 23-ти Април

Библиотекарската секција Ве поканува да се вклучите во одбележување на Меѓународниот ден на книгата со некоја од предложените активности:
- одберете омилена книга и препорачајте ја на своите другарчиња
- дадете Ваше видување на книгата
- изменете го крајот на книгата и помогнете му на главниот лик да го реши проблемот
- нацртајте цртежи со мотиви или ликови од омилената книга
Изработките испраќајте ги кај Вашите наставници или на меил: biblioteka01@yahoo.com