Mеѓународен поетски натпревар на француски јазик 2020

Нашите поети од VII и VIII одделение напишаа 7 поеми за учество на меѓународен поетски натпревар на француски јазик на тема „Планетата денес и утре“, организиран од страна на Центарот на УНЕСКО во Франција.

Резултатите ќе бидат објавени на 22-ри Април - Денот на планетата Земја.

Честитки за вложениот труд на:

- Јована Јовановска, Сара Томовска, Ева Христова, Ива Димовска (VII одд.)

- Елена Апостоловска, Анастасија Антовска, Ангела Трифуновска, Татјана Јовановска и Елена Миткоска (VIII одд.)

Им посакуваме успех во натпреварувањето!

Ментор: Елена Блажевска