Европска недела на кодирање 2019

На 14.10.2019 година, учениците од трето и четврто одделение се вклучија во Европската недела на кодирање (EU Codeweek) и преку игра учеа за основите на програмирање и кодирање.
Сите ученици и наставници се стекнаа со сертификати за учество.