Европска недела на мобилност 2019

Учениците од нашето училиште активно се вклучија во одбележување на Европската недела на мобилност, која традиционално се одржува од 16-22 септември, а оваа година е под мотото "Пешачи со нас".

Целта на кампањата е да се поттикнат учениците и родителите да ги променат навиките и почесто да користат активни начини на движење, возење велосипед, пешачење и користење јавен превоз.