Цветен фестивал "Скопје цвета" 2019

На 18.05.2019 година, ученици од трето одделение, заедно со одделенскиот наставник Милена Љубовски, учествуваа на шестиот Скопски цветен фестивал, кој се одржа во Градскиот парк под мотото "Скопје цвета". 

Организатор на фестивалот е ЈП "Паркови и зеленило" - Скопје, а покровител е Град Скопје.

Целта на манифестацијата е промоција на одгледувањето цвеќе, развивање креативни знаења за цвеќињата и растенијата и подигнување на свеста за заштита на животната средина.