Натпревар по математика и физика во "Јахја Кемал" 2018

На 17.03.2018 година, во приватното средно училиште ,,Јахја Кемал“се одржа натпревар по математика и физика, на кој учество зедоа 62 ученика од основните училишта во Скопје.

На натпреварот учествуваа и ученици од ООУ ,,Кирил и Методиј “ - Стајковци, заедно со својот ментор, Габриела Јорданов.

Притоа се постигнати следните резултати:

1. Александар Миткоски (IX-2) - 2. место (сертификат)
2. Дијана Петровска (IX-2) - 26. место (сертификат за учество)
3. Марија Димевска (IX-2) - 36. место (сертификат за учество)

Ученикот Александар Миткоски, како второпласиран, освои стипендија со платени 70% од годишните трошоци во истото училиште, односно 1910 евра, како и парична награда од 3000 денари, која му беше врачена по завршување на натпреварот.

Честитки за постигнатиот успех на сите учесници.