365 Challenge 2017

Наставникот по француски јазик, Elena Blazevska, беше избрана мeѓу десетте финалисти на предизвикот на Мicrosoft Македонија, “365 Сhallenge”, во чиј фокус се придобивките во образовниот процес преку користење на иновативните Microsoft-алатки Sway, One Note Staff, One Note Classbook, One Drive, Skype in the Classroom, MS Team, MS Office Professional, Office Mix и Forms.
На 28.12.2017 година, во хотел Мериот, 10-те наставници презентираа пред 5-члена жири-комисија од Мicrosoft, ФИНКИ, Министерство за информатичко општество, МОН и БРО.
Во секој од 3-те сегменти (Иновативен пристап, Метод на примена, Продуктивност) беа избрани тројца најдобри наставници, како и вкупен победник во сите 3 сегменти.
Нашиот наставник го освои 2-то место во сегментот Метод на примена.